FN Blog / Börtönblog / Börtöntetkók: bakancstalp, tinta és fogkefe
Nyomtatás Betűméret
Börtöntetkók: bakancstalp, tinta és fogkefe 2010-02-08 20:23:05
A sitten a tetoválás tiltott dolog volt, mégis mindenki csinálta. Sokaknak begyulladt a bőre, de akkor is menő volt. Szabaduláskor lefotózzák a tetoválásokat, hogy így is nyilvántartsanak bennünket.

Először nagyon kezdetleges módszerekkel tetováltunk. A nyolcvanas években levágtuk a bakancsok gumisarkát. Ezt meggyújtottuk, a kormot egy üveglapon felfogtuk, majd vízzel és samponnal kevertük össze. Kezdetben ez szolgált festékként, ezt a „kotyvalékot" dolgoztuk bele a bőrbe. A tűt 3-4 gyufa közé tettük, majd cérnával körbetekertük.

Később fekete és színes tust is tudtunk szerezni. Ezekkel már jobb minőségű "bőrfestményeket" tudtak ránk pingálni. Ráadásul - a technika fejlődésével - engedélyezték, hogy elektromos fogkefét hozzanak be nekünk. Az elektromos fogkeféket szétkaptuk és egész pofás tetováló-készülékeket tudtunk összeszerelni.

A börtönben, aki számított annak volt tetoválása. Egyrészt férfinak kellett lenni ahhoz, hogy ezt a fájdalmas műveletet kibírd. Másrészt tekintélyt is sugárzott és nem szórakoztak veled a zárkában vagy a tusolóban. Büszkék voltunk, amikor egy-egy remekmű elkészült. Igaz egy-két év múlva megkopott és szétesett, ekkor újat csináltattunk.

A testemen kilenc tetoválás van. Ebből hetet - a szabadulásom előtt néhány órával - lefotóztak, hogy így is nyilvántartsanak. Kettőt azonban kihagytak. Ezeket megmutatom. Íme.A lábamra egy tűzből kijövő ördögöt rajzolt egy srác, aki azonban nem tudta befejezni remekművét, mert elszállították egy másik börtönbe. Így ez félbemaradt :).


A hátamon egy sárkány látható, amint átszakítja a bőrömet. Szép teljesítmény egy fogkefés tetkógéptől.


Bent rengeteg embernek volt primitív tetkója. A karjára fölírta, hogy Szeretlek anyám!, vagy a kézfejére: Üss! Volt olyan, aki a hasára íratta föl, hogy Éhes vagyok, vagy a lábfejére: Büdös. No comment. :(

Börtöntetkónak számít, amikor a hüvelyk és a mutatóujj közé öt pöttyöt rajzolnak. Ez azt jelenti: négy fal között egy ember.

Divatos a karra rajzolt szögesdrót, a könyökre festett pókháló vagy a szem melletti könnycsepp. Találkoztam olyan emberekkel is, akik saját családjukat tetováltatták a mellkasukra. Némelyik igen jól sikerült.   

Amióta szabadultam a tetoválásairól felismerem azt az embert, aki ült valaha. Sokszor azt is eltalálom, hogy körülbelül mennyit volt sitten. 
Cimkék: tiltás, fogkefe, börtön, tetoválás
61 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

53. Szárnyas 2018-08-13 09:56:26
Senkiből nem csinál jobb embert a börtön. Aki 5-nél több évet ült, örökre bűnöző marad, neki már a bent a Természetes. Kint nem is tudja megállni a helyét, csinál egy kölyköt, aztán valami balhéból viszik vissza megint. És persze, majd megy a levél haza, hogy "bírom, csak a bírják", közben meg minden másnap falcol
52. Mido0822 2016-12-25 14:46:59
Milyen tintával csináltattad? és amikor kész lett kentél rá valamilyen kenőcsöt?/☺✌
51. mutter 2016-09-22 16:40:10
Milyen tintát haszbáltatok? Gondolom toll ból ki szettétek a tintát. De attól nem kapsz vér mérgezést?
50. Indián22 2016-03-11 04:26:43
TESAAAA, te fogyatékos geci! Elkaplak és kihúzom a beled!!!!!
Nagyon erős vagy? Elkaplak, akkor ember nem marad belőled...... Köcsög buzi!
Te egy kis buzi vagy!!!
49. TESAAAA 2014-10-27 01:01:03
ÚÚÚFFFF Indián!Na mi van cigány azért a csillagba nem voltál ekkora sztár pofájú nem,de??Kampid volt rendes nem??Ott miért nem voltál ekkora sztár??Tudod te hol a helyed nagyon jól indián....
48. Pusztai Sándor 2014-09-14 02:41:17
Mit akarsz ezzel mondani???? Szeintem te sem tudod....
Véded a gyilkos cigányt, hogy így meg úgy....
Buta vagy mint a sivatag!
    1 2 3 4 5 6 7    Következő 6 »

Szóljon hozzá!

Blogleírás

A nevem Ivanhoe. Emberölés miatt 21 évet ültem a Csillag börtönben, Szegeden. 2006 őszén szabadultam és próbálok új életet kezdeni. Történeteimet Kunstár Csaba írja meg.

Blogger

Név:
Életkor:
Foglalkozás:
Érdeklődési kör:
Egyéb:

Keresés

Blogértesítő - Börtönblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről

Hirdetés